Recenzie „In inima padurii”

 

Am revenit astazi cu recenzia cartii „In inima padurii”, primul volum din seria „Pisicile razboinice”, de Erin Hunter.

Descriere:

Aceasta carte urmareste povestea personajului principal, Roscovanul, un pisoi de casa. El se hotaraste sa plece din tinutul Doua-picioare si sa-si duca traiul in salbaticie cand i se ofera sansa de catre Clanul Tunetului.

Va trebui fie sa traiesti cu noi si sa respecti regulile noastre, fie sa pleci inapoi in tinutul Doua-picioare. Nu poti trai cu cate o laba in fiecare lume.”

In salbaticie convietuiau patru Clanuri: Clanul Tunetului, Clanul Umbrelor, Clanul Vantului si Clanul Raului. Aceste clanuri traiau dupa regulile salbaticiei. Insa toata ordinea s-a dat peste cap odata ce Clanul Umbrelor devenea tot mai puternic si a amenintat celelalte Clanuri ca daca nu vor ceda o parte din teritoriul lor ii va izgoni departe de aceea padure.

Revenind la povestea noastra, Roscovanul isi incepe traiul in salbaticie devenind Ucenic. Acesta se antreneaza, isi dovedeste indemanarea la vanatoare si trece prin tot felul de intamplari amuzante sau care te tin cu sufletul la gura. Pe parcursul cartii el si-a facut atat dusmani, cat si prieteni. Mai mult nu va zic, veti afla doar daca veti citi cartea.

Parerea mea:

Personal, mi-a placut foarte mult aceasta carte, contraar asteptarilor mele. Nu este o carte doar pentru copii, este mult mai mult de atat. Am adorat-o inca de la inceputul primelor pagini si povestea m-a tinut in mrejele ei pana la sfarsit. Nu am absolut nimic de reprosat acestei carti: actiunea a fost foarte imprevizibila si personajele au fost minunate, mai ales Roscovanul, pe care l-am indragit pe tot parcursul cartii si care s-a dovedit a fi cel mai curajos, in ciuda aparentelor.

Ca si celelalte opere ale autoarelor britanice semnate cu pseudonimul Erin Hunter, aceasta carte ne arata cum vad animalele lumea prin ochii lor, greutatile cu care trebuie sa se infrunte  pentru a-si duce traiul, cum percep ele elementele si chiar si pe noi, oamenii.

Este o carte absolut extraordinara, abia astept sa citesc volumul doi, deja mi s-a facut dor de personajele pufoase si aventurile lor. Sunt foarte entuziasmata ca am dat de o carte asa buna si perfecta pentru oricare cititor, indiferent de gusturile sale.

V-o recomand din toata inima daca n-ati citit-o, iar daca ati citit-o astept parerea voatra in comentarii.

Rating:5+/5                                                               

4 Comments

 1. iuliooo

  ianuarie 9, 2017 at 1:16 pm

  Si eu am citit cartea. Mi-a recomandat-o unul dintre dusmanii mei cititori. Voia sa ma provoace la un duel al cititului dar i-a fost prea frica deoarece au am citit aproape toate cartile care exista. Oricum, mi s-a parut o carte interesanta dar nu as zice ca merita 5+/5. Iti spun din experienta mea de cititor ca eu i-as da un 4.5/5. O seara buna!

  1. Teodora

   ianuarie 9, 2017 at 1:19 pm

   Mă bucur că ești o împătimită a lecturii și că faci duele de citit. Mie chiar mi-a plăcut mult această carte, depinde de părerea fiecăruia.
   P.S.:Nu e seara. 🙂

   1. iuliooo

    ianuarie 13, 2017 at 9:08 pm

    In tara mea era seara atunci. Buna dimineata!

    1. Teodora

     ianuarie 13, 2017 at 9:14 pm

     Locuim in aceeasi tara. =))

Leave a Reply