Cum sa ai suficient timp pentru a citi

Buna! Dupa aproape o luna de absenta am revenit cu un nou articol ceva mai util. Tot mai multi oameni se plang in ziua de azi ca nu au timp de citit. Daca tu esti unul dintre ei si timpul nu este doar o scuza, atunci vei gasi 5 sfaturi utile pentru a avea mai mult timp de citit.

1. Ia mereu o carte cu tine!

Poate te vei gandi ca asta nu te va face sa citesti mai mult, ei bine te inseli! Daca ai mereu o carte la tine, in loc sa stai degeaba cand astepti pe cineva, in masina etc. mai bine scoti cartea si citesti. De preferat este sa fie o carte captivanta care iti place, in cazul coontrar vei prefera sa stai degeaba decat sa citesti din respectiva carte.


2. Organizeaza-ti timpul!

Multi oameni nu au timp pentru pasiunile lor din cauza faptului ca nu au timpul organizat si pus la punct. Ce zici, iti suna cunoscut? Poti incepe cu realizarea unui program zilnic. Astfel, daca acorzi aproximativ 30 de minute cititului o sa vezi ca o sa se stranga ceva carti citite!
3. Citeste mai multe carti in acelasi timp!

Poate nu ai chef sa citesti pentru ca nu ai starea potrivita pentru o anumita carte. Astfel, daca citesti mai multe carti in paralel ti-o poti alege pe cea de care te simti cel mai atras. Astfel, iti va fi drag sa te apuci de carte si asa vine si timpul de citit! Nu e asa ca atunci cand citesti o carte care te captiveaza ai o motivatie mult mai mare de a gasi timp liber pentru lecturare?
4. O carte sau Facebook-ul? 🙂

Nu ai timp de citit, dar pentru Facebook se gaseste putin, nu? Atunci cand ai putin timp la dispozitie si esti tentat sa intri pe retele sociale mai gandeste-te inca o data! Raspunde-ti la niste intrebari:

-Ce iti poate oferi facebook-ul? (Intelepciune? Nu prea cred.

-Cu ce iti este benefic sa stai pe facebook? (Cu nimic, evident.)

Apoi pune aceste intrebari, schimband facebook-ul cu cartile. Fa o comparatie si vei alege singur ce sa faci.
5. Nu amana!

Stii proverbul „Nu amana pe maine ce poti face astazi!”? Ei bine, se aplica si in cazul cartilor. Daca ai putin timp la dispozitie, dar alegi sa amani inceperea/continuarea unei carti pentru maine, ai comis o greseala! Cine iti garanteaza ca maine vei mai avea la dispozitie timp? Pe langa asta, timpul liber va fi in 99% din cazuri irosit degeaba.
Sper ca ti-am fost de ajutor cu aceste sfaturi. Incepe sa le aplici chiar acum, iar la comentarii poti scrie care ti s-a parut cel mai util. Pentru mai multe postari nu uita sa te abonezi la Newsletter si pana data viitoare iti urez mult timp liber pentru citit!

2 Comments

 1. iuliooo

  ianuarie 13, 2017 at 7:16 pm

  Eu nu am nevoie de un asemenea tutorial pentru ca sunt o persoana organizata si imi fac mereu timp sa citesc. Dar acest tutorial este bun pentru amatori.

  1. Teodora

   ianuarie 13, 2017 at 8:38 pm

   Mă bucur că ești o persoana organizata, însă această postare este pentru cei care nu își găsesc timp de citit.

Leave a Reply