Bookish Scenarios – book tag

Bună, dragilor! Revin astăzi cu o leapșă tare simpatică pe care am primit-o acum ceva vreme de la Ana (blogul ei îl puteți găsi aici), căreia îi mulțumesc foarte mult.

1. TREBUIE SĂ SCAPI DE TOATE CĂRȚILE TALE ȘI POȚI SĂ PĂSTREZI UNA DIN FIECARE GEN – CONTEMPORAN, FANTEZIST, NON-FICTION ȘI UN ALT GEN LA ALEGEREA TA. CE CĂRȚI PĂSTREZI?

  • Roman contemporan: Zi după zi de David Levithan
  • Roman fantezist: seria Harry Potter – volumul 1
  • Roman non-fiction: Nu citesc non-ficțiune.
  • Ficțiune istorică (genul ales de mine): Printre tonuri cenușii de Ruta Sepetys

Imagini pentru pisicile razboinice

2. EȘTI LA LIBRĂRIE ȘI AUZI UN ADOLESCENT SPUNÂNDU-I MAMEI LUI CĂ NU ÎI PLACE SĂ CITEASCĂ, DAR MAMA LUI INSISTĂ SĂ ALEAGĂ CEVA. MERGI ȘI RECOMANZI O CARTE CARE CREZI CĂ ESTE MINUNATĂ PENTRU PERSOANELE CARE NU CITESC. CE CARTE ESTE?

Depinde de la gust la gust, dar cred ca i-aș sugera să înceapă cu ceva ușor și captivant, cam ca seria Pisicile Războinice. Apoi va prinde curaj și se va avânta și spre romane mai serioase.

Imagini pentru reading harry potter gif

3. TE SIMȚI DĂRÂMAT ȘI AI NEVOIE SĂ ÎȚI REVII. CE CARTE CITEȘTI PENTRU A TE PUNE ÎNTR-O STARE BUNĂ?

Harry Potter și piatra filozofală reușește mereu să îmi smulgă câte un zâmbet, așadar alegerea mea este clară. Numai acum mă apucă binedispoziția gândindu-mă la momentul în care Harry va afla că este vrăjitor…sau când va păși pentru prima oară la Hogwarts..😍

Imagini pentru the bfg4. TE DUCI ÎNAPOI ÎN TIMP PENTRU O ZI ÎN COPILĂRIE. CE CARTE TE-AR FI PRINS CEL MAI PROBABIL?

Marele uriaș prietenos – sunt sigură că dacă aș fi citit-o la o vârstă mai fragedă ar fi devenit una dintre cărțile copilăriei mele.

Imagini pentru confused gif

 5. PRIETENUL TĂU TE SURPRINDE CU O CĂLĂTORIE DE 4 ZILE ȘI AI O ORĂ DE AMBALAT. CE CARTE ADUCI PENTRU A CITI PE DRUM?

Ok, voi alege doar o carte. *ascunzând kindle-ul în bagaj* Cred că voi opta pentru primul volum din Dispozitive Infernale, din care am citit doar un capitol și abia aștept să continui cu restul paginilor.

6. CASA TA A FOST JEFUITĂ. NU-ȚI FACE GRIJI! TOATĂ LUMEA ESTE ÎN SIGURANȚĂ, DAR RAFTUL TĂU A FOST PERCHEZIȚIONAT. CARE ESTE CARTEA CARE ÎNTR-ADEVĂR SPERI CĂ ESTE ÎN SIGURANȚĂ?

O carte cu povești de Petre Ispirescu pe care o am de când eram mică-mică. Deși este ca vai de capul ei, are multă încărcătură sentimentală pentru mine și nu mi-aș putea imagina să mă trezesc fără ea.

Imagini pentru furious gif

7. PRIETENUL TĂU ÎMPRUMUTĂ O CARTE ȘI O ÎNTOARCE ÎN STARE GROAZNICĂ. CE FACI?

  • A: PRETINZI CĂ NU AI OBSERVAT.
  • B: CERI SĂ O PLĂTEASCĂ.
  • C: ÎI FACI ÎN MOD SECRET ACELAȘI LUCRU UNUI OBIECT DE-AL SĂU.

B și C pică, deși m-aș supăra sunt sigură că nu a fost intenționat. Cred că aș pretinde că nu am observat, însă pe viitor aș incerca sa nu îi mai împrumut cărți.

Cam atât și cu întrebările. Mai departe le nominalizez pe:

Leave a Reply