Bookhaul #2

Bună, dragilor! Am revenit cu o nouă postare în care vreau să vă prezint cărțile care s-au strâns în biblioteca mea în lunile ianuarie, februarie și martie. Nu o să le iau cronologic deoarece nu mai îmi amintesc exact în ce ordine le-am cumpărat sau primit, însă voi începe cu cele 3 cărți primite înspre recenzare.

Întâi, am două cărți primite de la editura All, cărora le mulțumesc foarte mult. Vă invit să treceți și pe site-ul lor deoarece au multe, multe cărți interesante și diversificate.

Prima carte este „Colți Lungi” de Alex Cuc, o carte superbă ce vă invită să faceți o călătorie prin jungla Amazonului, să descoperiți triburile și să vă avântați în necunoscut, aveți recenzia cărții aici.

A doua carte este „Stabilit în Romania” de Nigel Sheakespeare, o carte alcătuită din mai multe interviuri luate de către autor unor oameni străini ce s-au stabilizat în România. Prin intermediul interviurilor aflăm cum văd ceilalți țara noastră și cum ne „cataloghează”, recenzia o puteți găsi aici.

Următoarea carte este primită de la editura Bestseller, o editură care chiar dacă nu a apărut de foarte mult timp, are deja câteva cărți foarte interesante.

„Amintiri din viitor”, de Andreea Russo, este o carte care m-a captivat, m-a prins în povestea ei și nu mi-a dat drumul. Este atât de profundă și plină de citate pe care îmi propun să le recitesc când mă voi simți mai rău. Acțiunea îl are în centru pe tânărul Mir, care își știe viitorul, știe ce va face mâine, dar și peste douăzeci de ani, însă nu prea își amintește trecutul. Voi reveni zilele acestea cu o recenzie, fiți pe fază.

Acum haideți să trecem la cărțile achiziționate de mine, 11 la număr, pe care vi le voi prezenta aleatoriu.

De la o librărie de prin apropiere am achiziționat volumul 3 din seria Harry Potter, reeditat la Arthur. Cred că nu mai are nevoie de vreo introducere această serie și probabil știți că este seria mea preferată din toate timpurile, o iubesc nespus, iar daca nu ați citit-o, ce mai așteptați? M-am gândit să încep o serie de postări în care să recenzez câte un volum din Harry Potter, dar și să compar traducerea veche cu cea noua. Dacă v-ar interesa, spuneți-mi în comentarii.

Apoi, mi-am luat de la Cărturești cartea „Gregor Pământeanul”, de Suzanne Collins. Aceasta povestește aventura prin care trec Gregor și surioara lui mai mică, Boots, in întunecatul Subpământ, ajutând Regalia să împlinească​ o profeție străveche. Am făcut recenzia zilele trecute, iar dacă vreți să aflați mai multe, apăsați aici.

Pentru că voiam de ceva timp să dau o comandă pe Book Depository, întrucât transportul este gratuit în toată lumea, iar prețurile sunt bune, am cercetat site-ul și am ajuns să achiziționez două cărți de care sunt extrem de entuziasmată, nu mai am răbdare să le citesc. Evident, amândouă sunt în engleză, prima fiind „Stardust” de Neil Gaiman, iar a doua „Carry On”, de Rainbow Rowell. După ce le voi lectura, cu siguranță voi reveni cu păreri pe blog.

De la clubul de lectură organizat la școala mea, am cumpărat „Din 7 în 7”, de Holly Goldberg Sloan. A fost o carte mult mai emoționantă decât mă așteptam să fie și mi-a plăcut enorm, m-a captivat de la început pana la sfârșit. Voi reveni cât mai curând cu o recenzie deoarece nu vreau să dezbat prea mult cărțile în bookhaul.

Apoi, de pe Emag mi-am comandat 3 cărți, fiind atrasă de reducerile mari. Din nefericire, au venit cu defecte două din ele, așadar nu o să mai comand de pe acest site cărți, am ajuns la concluzia că fac rabat de calitate. De la stânga la dreapta, cărțile sunt: „Printre tonuri cenușii”, „Și am privit cu toții spre cer…” și „Urgia și Zorile”. Dintre ele, am reușit să citesc doar „Printre tonuri cenușii”, o lectură extrem de emoționantă care mi-a rămas întipărită în suflet.

După cum probabil știți, primul volum din seria „Instrumente Mortale” a fost retipărit, așadar mare mi-a fost uimirea când l-am găsit pe stoc la elefant, chiar cu o reducere de 50%. Îmi doresc de multă vreme să citesc cărțile Cassandrei Clare, abia aștept să îmi iau seria Dispozitive Infernale (am auzit că ar fi bine să încep cu aceea), după care am să continui cu Instrumente Mortale. Am speranța ca îmi vor plăcea mult, dar pot afla numai citindu-le.

Într-un final, mai am două cărți luate de la Cărturești în Săptămâna Altfel. Prima este „Animale Fantastice și Unde Le Poți Găsi”, o carte care mi-a plăcut mult de tot, părerea mea mai detaliată o găsiți aici.

Pentru că am citit acum ceva timp primele două volume din trilogia Labirintul, de James Dashner, și mi-au plăcut foarte mult, m-am hotărât să îl achiziționez și pe al treilea. Îl voi citi după ce văd primele două filme pentru a fi sigură că nu am uitat detalii importante.

Cam atât și cu bookhaul-ul, eu sper că v-a plăcut, iar dacă vreți neapărat o recenzie a uneia din cărțile de mai sus, nu uitați să îmi spuneți în comentarii​. De asemenea​, sunt foarte curioasă de ce v-ați achiziționat și voi în ultima perioadă.

Până data viitoare vă urez numai lecturi frumoase!

4 Comments

 1. Gabii

  aprilie 9, 2017 at 10:13 am

  Minunat haul❤ Abia astept sa vad urmatoarea postare❤

  1. bibliotecafermecata

   aprilie 9, 2017 at 10:16 am

   Mă bucur mult că ți-a plăcut!!! ❤️❤️❤️ În curând va apărea pe blog o recenzie pentru cartea „Amintiri din viitor”. 😘

Leave a Reply